31/10/2017
2731

Etli Nohut Yemeği Tarifi

ETLİ NOHUT YEMEĞİ MALZEMELERİ :

- 1 kg nohut

- 500 gr yağsız dana sote

- 1 yemek kaşığı 1Önde domates salçası

- 1 yemek kaşığı 1Önde biber salçası

- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber

- 2 adet ince kıyım orta boy soğan

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- Tuz

ETLİ NOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI :

Nohutu geceden ıslamanıza gerek yok. Sabahtan düdüklüde bi su kaynatın. Nohut düdüklüde pişerken, yemeği yapacağınız tencerede etleri bi güzel pişirin. Biraz sert kalıcaktır telaşlanmayın, nohutla bi kaç saat pişmeye devam edeceği için sorun yok. Düdüklünün altını kapatıp buharını çıkardıktan sonra suyunu süzün.

Etlerin üstüne soğanı onun üstünede nohutları ve son olarakta ılık suyu malzamenin üstünü 1 parmak geçecek kadar ilave edin. Kapağını kapatın. Ocağın altını açın. Kaynadıktan 5 dakika sonra kısın bu şekilde 2,5 saat kadar sürer pişmesi.

Herzamanki gibi arada kontrol ediyoruz. Ve çatalla bastırıp yetinmeyip tadinada bakıyoruz. Unutmayın oruçlu olmanın dışında tadılmadan pişirilen yemek lezzetli olamaz. Tadın damağa vurması oldukça önemlidir.

Yemek piştiğinde bir tavada yağla birlikte 1Önde salçaları birazcık döndürüp, tencereye tuzu, toz biberi(kavurmadan) ve yağlı 1Önde salçayı da ilave edip yemeğimiz karıştırıp 2 dakika daha bekleyip altını kapatıyoruz. Harika bir tencere etli nohutunuz sofranızda hazır. Yanında turşu ve pilav ile muhteşem bi servis önerisidir.

Afiyet olsun..

31/10/2017
2731